Verschueren over transfer Saelemaekers: “Die cijfers kloppen niet”

Verschueren over transfer Saelemaekers: “Die cijfers kloppen niet”

04-02-2020 07:14
14

Alexis Saelemaekers maakte de overstap van RSC Anderlecht naar AC Milan. Michael Verschueren laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de verrassende transfer van Saelemaekers.

Er kwam kritiek op de verkoop van Saelemaekers. De jeugdpolitiek wordt zo overboord gegooid, klinkt het. “Wie dat zegt, begrijpt het niet. Kijk: elk talent dat doorbreekt bij Anderlecht, heeft een droom. Ze willen allemaal de nieuwe Kompany of Tielemans worden en bij sommigen komt die topclub vroeg aankloppen.”

“Als je zag hoe Alexis' ogen blonken toen de naam Milan werd genoemd, dan weet je: hieraan moeten we meewerken”, vervolgt Verschueren. “Dan kun je niet anders. Maar we mochten wel maar één jonkie laten gaan. Er werd ook gepolst naar Verschaeren en Sambi Lokonga, maar dat blokten we af. Anders werd de slogan In Youth we Trust te hol.”

Er wordt gesproken van 3,5 miljoen euro huurgeld met verplichte aankoopoptie plus 1 miljoen bonussen. “Die cijfers kloppen niet. Het is meer en we hebben nog een percentage op een latere doorverkoop. Ik ga niet in op de details, maar het is een interessante deal voor alle partijen. Het is goed dat we voorstellen van Freiburg en CSKA Moskou afwezen. We zijn met Milan nu redelijk op ons gemak.”