Vreemde constructies in JPL-wintermercato: 'Daar stel je je toch vragen bij'

Vreemde constructies in JPL-wintermercato: 'Daar stel je je toch vragen bij'

03-02-2020 18:16
8

De wintermercato is voorbij en er werden weer heel wat transfers afgerond. Sommige clubs deden het bijzonder goed, andere clubs kwamen niet versterkt uit de transferperiode. Journalist Frédéric Vanheule van Sport/Voetbalmagazine zag ook enkele bizarre constructies.

"Het blijft cassant dat er constructies worden opgezet waar je je toch wat vragen bij stelt. Zoals het speelbalgehalte van/met Belgisch belofteninternational Louis Verstraete, die via KAA Gent niet naar Charleroi of Waasland-Beveren wordt versast maar via Antwerp naar KV Oostende is gegaan", zegt hij.

Dat is niet de enige transferconstructie waar hij zich vragen bij stelt. "Er is ook nog de centrale verdediger Wout Faes die door Stade de Reims meteen weer wordt verhuurd aan de kustploeg tot het einde van het seizoen", klinkt het.

Ten laatste zag hij Anderlecht nog een vreemde deal afsluiten. "Hotman El Kababri die RSC Anderlecht verruilt voor Borussia Dortmund maar op uitleenbasis terechtkomt bij SV Zulte Waregem", aldus Vanheule.