Vossen helpt Zulte Waregem aan poepsimpele zege tegen Waasland-Beveren

02-02-2020 21:49
16

Zulte Waregem kende zondagavond geen enkel probleem met Waasland-Beveren. In eigen huis raakte het zonder enige moeite voorbij de bezoekers. Het werd 5-0.

Na de winst van RSC Anderlecht moest Zulte Waregem winnen om toch weer een voorsprong te nemen op de Brusselaars. De ploeg van Francky Dury, met Jelle Vossen in de basis, begon ook het best aan de partij.

Daar werd het na een kwart wedstrijd ook voor beloond. Slecht wegwerken van doelman Nordin Jackers werd meteen bestraft door Saïdo Berahino, die er 1-0 van maakte. Waasland-Beveren kwam er ook helemaal niet aan te pas en raakte niet voorbij het verdedigende duo van Essevee.

Geen enkel probleem
Essevee kreeg de overwinning dan weer op een schoteltje aangeboden. Niet veel later na het doelpunt kreeg de thuisploeg ook een strafschop. Het resultaat? De 2-0 na een doelpunt van veteraan Davy De fauw.

Na het doelpunt herstelde het evenwicht in de partij, maar was het toch Essevee dat scoorde. Het was zowaar debutant Vossen die met een echte spitsengoal de 3-0 in doel schoot. Boeken toe voor Waasland-Beveren, dat puntenloos huiswaarts ging keren.

De tweede helft was niet van het niveau van de eerste. Verre van. Het overwicht was nog steeds voor Zulte Waregem, maar het kwam amper nog tot doelkansen. Waasland-Beveren kon de bal dan weer amper in de ploeg houden.

Uiteindelijk werd het toch nog een onvergetelijke wedstrijd voor Jelle Vossen, die zich meteen kroonde tot een publiekslieveling. Hij scoorde in de 64ste minuut zijn tweede van de avond. Na een tweede strafschop werd het zelfs nog 5-0. Forfaitcijfers en een pijnlijke nederlaag voor Waasland-Beveren.