Bondscoach Zuid-Afrika kent reden voor mindere presteren van Tau bij Club Brugge

Bondscoach Zuid-Afrika kent reden voor mindere presteren van Tau bij Club Brugge

Gepubliceerd: donderdag 23 januari 2020 om 21:17do 23-01-2020 om 21:17

Laatste update: donderdag 23 januari 2020 om 21:28do 23-01-2020 om 21:28

Bij Club Brugge kreeg Percy Tau woensdag nog eens een kans om speelminuten te vergaren. Ondanks zijn hoopgevende start, heeft de Zuid-Afrikaan het de laatste weken bijzonder moeilijk bij Club Brugge. Bondscoach Molefi Ntseki van Zuid-Afrika begint zich stilaan zorgen te maken.

"Als één van je spelers niet aan spelen toekomt, maak je je natuurlijk zorgen", vertelt bondscoach Molefi Ntseki aan Kickoff. "Ik denk dat hij zichzelf wat overbelast heeft door te spelen in de Champions League en enorm zijn best te doen bij de nationale ploeg."

In november speelde Zuid-Afrika nog wedstrijden tegen Ghana en Soedan. Volgens Ntseki het keerpunt voor Tau. "Die matchen hebben veel energie gevergd en de meeste van mijn spelers hadden het moeilijk toen ze daarna terugkeerden naar hun club."

"Zuid-Afrika is immers anders. Als je uit Ghana komt, sta je op minder dan zes uur weer in het Europese land waar je speelt. Maar vanuit Zuid-Afrika kost het je meer dan twaalf uur om terug te keren naar je club. Die reis én de belasting van de wedstrijden heeft zijn weerslag op sommige van onze spelers", klinkt het.

Tau speelde voorlopig 25 partijen voor Club Brugge. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en zeven assists.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Altijd als EERSTE op de hoogte van: Voetbalnieuws Transfernieuws Voetbalvideo's Volg @voetbalprimeurbelgie!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws