'Devroe kan KV Oostende uit het slop trekken met nieuwe investeerder'

'Devroe kan KV Oostende uit het slop trekken met nieuwe investeerder'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 12:00do 16-01-2020 om 12:00

Laatste update: donderdag 16 januari 2020 om 12:36do 16-01-2020 om 12:36

Voorzitter Frank Dierckens gaat KV Oostende sowieso uit handen geven, maar de vraag is nog aan wie. Via Luc Devroe zou er nu nog een tweede Amerikaanse investeerder aankloppen.

Dat weet Het NieuwsbladEerder kwam een Amerikaans bedrijf dat banden heeft met Crystal Palace op de proppen, nu brengt oude bekende Luc Devroe ook een Amerikaanse investeerder aan.

Sinds zijn ontslag bij Anderlecht is Devroe actief als makelaar, bij het bureau dat Kevin De Bruyne begeleidt. Zelf kan hij daardoor geen functie bekleden bij KV Oostende, maar een investeerder aanbrengen mag wel. "Ik kan er niets over zeggen. Of het Amerikanen zijn, laat ik in het midden", houdt hij de lippen stijf op mekaar.

De investeerder van Devroe wil sowieso niet alle aandelen kopen. Dierckens kan daardoor blijven als voorzitter met een minderheidsparticipatie. Hij is dan ook helemaal voor deze piste. Ondervoorzitter Gino Vanderhaeghe en CEO Patrick Orlans kiezen voor de andere partij, die wél het volledige aandelenpakket wil kopen. Er kwam al een bod van 5,15 miljoen euro binnen.

Uitgerekend donderdagavond is er een nieuwjaarsreceptie van KVO. Mogelijk wordt er dan meer duidelijk over de toekomst van de club, die het door de schulden aan Marc Coucke en enkele zware contracten financieel moeilijk heeft.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws