De ban is gebroken: Kompany mag eerste doelpunt vieren sinds terugkeer naar RSCA

De ban is gebroken: Kompany mag eerste doelpunt vieren sinds terugkeer naar RSCA

11-01-2020 12:22
7

RSC Anderlecht is momenteel aan het sparren tegen FC Lugano als slotakkoord van de winterstage in Spanje. In de tweede helft komt paars-wit op voorsprong tegen de Zwitsers. De maker van het doelpunt luistert naar de naam van ... Vincent Kompany!

Ook al gaat het dan slechts om een oefenduel, de goal zal Kompany ongetwijfeld deugd doen. Het is namelijk de eerste keer sinds zijn terugkeer naar Anderlecht, nu een half jaar geleden, dat de verdediger de netten weet te vinden. Kompany zette RSCA op 1-0 na een assist van de verguisde Francis Amuzu. Overigens is die treffer een speciale: het is het 4.000e doelpunt dat ooit gemaakt wordt in de Pinatar Arena, waar het duel doorgaat.

Mogelijk kan dat doelpunt Kompany een vertrouwensopstoot geven na enkele moeilijke maanden. In zijn nieuwe rol als inspirator van Anderlecht had de Rode Duivel het niet altijd even gemakkelijk. Daarnaast liep het op het veld stroef, mede door enkele blessures.

In zijn laatste twee wedstrijden voor de winterbreak presteerde Kompany echter weer als vanouds. Die lijn lijkt hij dus door te trekken op stage. Anderlecht zal een goede Kompany kunnen gebruiken als het zich alsnog wil plaatsen voor Play-Off 1.