Vanden Borre is misschien wel de beste jeugdspeler ooit bij Anderlecht

"Vanden Borre is misschien wel de beste jeugdspeler ooit bij Anderlecht"

08-01-2020 17:19
15

Er was de afgelopen dagen heel wat te doen rond de comeback van Anthony Vanden Borre. Hij is mee op winterstage bij Anderlecht. Zijn ex-ploegmaat Olivier Deschacht is niet verrast.

"Ik denk dat ze Vanden Borre in de groep willen om die jonge jongens mee te krijgen", geeft Deschacht aan bij Sporza. "Hij is een voorbeeld. Anthony is misschien wel de beste jeugdspeler ooit van Anderlecht. Iedereen weet dat hij ongelooflijk veel talent heeft en ongelooflijk goed kan voetballen."

Deschacht kan evenwel niet garanderen dat hij slaagt. "Hij heeft ongelooflijke uitschieters, zoals het seizoen waarin we kampioen werden en hij plots mee mocht naar het WK. Maar daarna heeft hij het volledig laten afweten. Als ze hem nu zetten, zal dat een gezamenlijke beslissing van Kompany en Vercauteren zijn. Zij zitten op één lijn."

Vanden Borre is hoe dan ook geen wondermiddel voor Anderlecht. "Eén speler zal wel nooit het tij kunnen keren bij Anderlecht en zeker niet op die positie. Maar Anthony is wel een voorbeeld en dat is ook belangrijk voor een ploeg."