Kums steekt loftrompet over ploeggenoot KAA Gent: “Straf wat hij presteert”

Kums steekt loftrompet over ploeggenoot KAA Gent: “Straf wat hij presteert”

07-01-2020 13:44
3

KAA Gent is dit seizoen sterk bezig. Sven Kums heeft zijn spelvreugde weer teruggevonden en ook zijn ploeggenoten presteren naar behoren.

Tegenover Sporza steekt Kums de loftrompet voor Jonathan David. “Hij is nog heel jong, maar heeft het al ongelooflijk goed gedaan. Als je zijn impact ziet op ons scorend vermogen… Het is straf dat hij dit presteert op zijn 19e.”

“Het is ook een heel aangename en rustige jongen die met zijn twee voeten op de grond staat. “AA Gent zal wel het eindstation niet zijn voor hem. Waar hij terecht komt, zal van hemzelf afhangen. Maar hij is slim genoeg om de juiste keuzes te maken.”

De discussie over de Gouden Schoen laait ook weer op. “Als ik naar onze ploeg kijk, dan is David inderdaad de speler aan wie ik denk. “Of hij genoeg punten zal krijgen om de Gouden Schoen te winnen? Dat wordt lastig, denk ik, maar hij verdient wel veel punten. Persoonlijk vermoed ik dat Hans Vanaken een grote kans maakt. Hij speelde een heel stabiel seizoen en is belangrijk voor Club Brugge.”