Leeds United dwingt respect af bij Arsenal, maar is toch uitgeschakeld

06-01-2020 23:05

Leeds United heeft in de FA Cup veel respect afgedwongen tegen Arsenal, dat doorbekert. De Championship-club domineerde de volledige eerste helft in het Emirates Stadium, maar verloor toch met 1-0.

De ploeg van Marcelo Bielsa speelt al het hele seizoen goed voetbal en liet dat ook zien op vreemde bodem bij Arsenal. Leeds was beter, speelde agressief, met lef en veel druk naar voren en kreeg zelfs kansen op een doelpunt. Gescoord werd er echter niet.

Dat gebeurde na de rust wel, maar door Arsenal. Reiss Nelson kreeg de bal vlak voor het doel gelukkig voor z'n voeten en rondde af. Het ging niet vanzelf voor de spelers van Arsenal, die hun frustratie niet altijd de baas waren. Alexandre Lacazette trapte een keer na en ook Sokratis Papastathopoulos ging een keer te ver. De VAR greep echter niet in.

De winst op Leeds is een nieuw succesje voor Mikel Arteta, die vorige week woensdag tegen Manchester United zijn eerste wedstrijd voor Arsenal won.