De Bruyne selecteert zijn favoriete truitje: Niet omdat ik het mooi shirt vind

De Bruyne selecteert zijn favoriete truitje: "Niet omdat ik het mooi shirt vind"

02-01-2020 12:58
2

Kevin De Bruyne is in al die jaren uitgegroeid tot één van de patrons van de nationale ploeg. Dat zorgt ervoor dat de Rode Duivels hem na aan het hart liggen. Het favoriete shirt dat hij ooit gedragen heeft, is dan ook één van bij de Duivels.

In een interview met BT Sports werd De Bruyne gevraagd om een keuze te maken tussen al zijn truitje. KDB kiest voor datgene dat hij droeg tegen Brazilië op het voorbije WK (2-1). "Welke shirts ik zou redden uit een brandend gebouw? Zeker dat van tegen Brazilië", klinkt De Bruyne overtuig. "Niet omdat ik het zo’n mooi shirt vindt, want we hebben er veel betere, maar dat moment… Grote landen verslaan, was altijd onze achilleshiel en tijdens die wedstrijd bewezen we dat we het kunnen."

De Bruyne is inmiddels een vaste waarde geworden bij de Duivels. In 2010 maakte de spelverdeler zijn debuut. "Ik was zo jong", blikt De Bruyne terug. "Het was op zich vreemd, want je staat niet stil bij het feit dat je je land vertegenwoordigt. Onze ambitie? We hadden een geweldig WK. We willen komende zomer er weer voor gaan. We doen het echt goed als klein landje."