Coucke met de grond gelijk gemaakt: Iedereen wil de grootste hebben

Coucke met de grond gelijk gemaakt: "Iedereen wil de grootste hebben"

31-12-2019 18:30 Laatste update: 18:31
5

Marc Coucke heeft er een bewogen jaar opzitten als voorzitter van Anderlecht. Dat ziet ook politicus Jean-Marie Dedecker. Hij ziet Coucke als hoofdschuldige voor de malaise bij Anderlecht.

"Wie koopt er Chadli voor een jaarsalaris van drie miljoen euro en een vetpercentage van veertien procent? Is hij een gans, hij wordt geslacht voor zijn lever. Als eigenaar van de fabriek is Coucke toch de eindverantwoordelijke? Dat zit toch bij de voorzitter?", brult Dedecker in Het Nieuwsblad.

“Voorzitterschap van een voetbalclub, dat is een opbod van ijdelheid tussen mensen die geld hebben. Coucke, dat is power and glory. Bart Verhaeghe heeft Club Brugge, Paul Gheysens heeft Antwerp, en hopla, we zijn vertrokken. Iedereen wil de grootste hebben. Je ziet dat ook internationaal, maar dan tussen de sjeiks en de Russische oligarchen. Wanneer hij dan Anderlecht kan kopen, is hij zelfs zo ijdel om daar op te springen. Met KV Oostende als slachtoffer."

Oostende kent nu inderdaad enkele problemen. "Normaal gezien duurt zo'n overname maanden. Nu was het : We hebben iemand die iets kan geven (Peter Callant, red.), maar we hebben vijftien miljoen nodig. Wat gaan we doen met het verschil? De lasten op de club leggen. Wie kocht Nicolas Lombaerts en betaalde hem een miljoen per jaar om nu bij de beloften te spelen? Coucke toch? Ik heb medelijden met Frank Dierckens, de huidige voorzitter van Oostende."