Lukaku over kritiek bij Manchester United: ‘Maakte mij een betere speler’

Lukaku over kritiek bij Manchester United: ‘Maakte mij een betere speler’

28-12-2019 14:27 Laatste update: 14:28
1

Romelu Lukaku kreeg het soms hard te verduren bij Manchester United. De kritiek van de supporters kwam aan, maar volgens de Rode Duivel kijkt hij positief terug naar zijn periode bij The Mancunians.

Lukaku was gastspreker de Dubai International Sports Conference in de Emiraten. “Toch kijk ik niet met negatieve gevoelens terug op mijn periode bij Manchester United”, wordt Lukaku geciteerd door Het Laatste Nieuws. “Ik ben er een kalmere persoon geworden, heb er geleerd om mentaal klaar te zijn voor een wedstrijd.”

“Als speler en als mens ben ik er gegroeid”, gaat Lukaku verder. “Daarom zal ik Manchester United nooit als een slechte ervaring beschouwen. Het hielp mij om te staan waar ik de dag van vandaag sta. Inter Milaan vaart er op dit moment wel bij, op én naast het veld.”

Lukaku is nu naar eigen zeggen een betere speler. ”De kritiek die ik kreeg bij Manchester United, maakte van mij een veel betere speler. Vroeger kon ik al eens boos worden als de dingen niet liepen zoals gewenst. Door mijn ervaringen bij Man United ben ik nu veel meer gehard als zo’n situatie zich opnieuw zou voordoen.”