Genk komt weer in vizier van Play-Off 1 na krappe winst tegen KAS Eupen

26-12-2019 16:20 Laatste update: 16:25
17

KRC Genk heeft de kater tegen RSC Anderlecht weten door te spoelen. In eigen huis was het te sterk voor KAS Eupen. Het werd 2-1.

Veel beter kon de partij niet beginnen voor KRC Genk. Het had het baloverwicht tegen een KAS Eupen dat iets te lang aan de kersttafel gezeten leek te hebben. De Panda's kwamen er absoluut niet aan te pas, waar Genk van profiteerde. Nog voor het eerste kwartier verzilverde Junya Ito een knappe aanval van Genk: 1-0.

Ook na het doelpunt bleef het al Genk wat de klok sloeg, met een Eupen dat helemaal bezweek onder de druk van de thuisploeg. Genk kreeg kans na kans, het publiek ging achter de ploeg staan. Een doelpunt puurde het voor rust echter niet uit dat overwicht.

Eupen leek dat wel bijna te gaan doen. Het kon in het slot nog een gelijkmaker scoren, maar dat werd afgekeurd door scheidsrechter D'hondt na een vermeende fout op doelman Vandevoordt

In de tweede helft toonde Eupen toch een ander gezicht. Het probeerde de bakens te verzetten, maar kwam door slordig voetbal niet meteen aan kansen.

Genk kreeg die wel en profiteerde er ook van. Op het uur was het raak voor Onuachu, die eerder al op de paal kopte. Hij scoorde na een knappe counter van Genk de 2-0. Eupen gaf zich niet gewonnen en prikte meteen tegen. De kleine Lazare maakte er – zowaar met het hoofd – 2-1 van.

In het slot ging de partij op en neer, met kansen voor zowel Genk als Eupen. De beste kans was zelfs voor Eupen, dat Vandevoordt bijna kon passeren. Daar slaagde het uiteindelijk niet in, het bleef 2-1.