Verheyen ziet dan toch beterschap bij Anderlecht: Hij was de beste

Verheyen ziet dan toch beterschap bij Anderlecht: "Hij was de beste"

23-12-2019 07:34
18

Anderlecht won zondag met 2-0 van KRC Genk. Een grote opluchting voor paars-wit na een gitzwarte periode. Gert Verheyen ziet eindelijk wat beterschap bij Anderlecht.

"Anderlecht vertoont beterschap", geeft hij aan bij Het Nieuwsblad. "Met dezelfde veldbezetting als tegen Club Brugge klopte het Genk. In balbezit bouwde Anderlecht achterin op met drie centrale spelers: Luckassen, Kompany en Kana. De buitenbanen waren enkel bezet: Cobbaut op links en een goeie Doku, die op rechts voor individuele acties en diepgang zorgde."

"De match werd echter gewonnen door de vijf mensen die Anderlecht centraal hield: Zulj, Chadli, Vlap, Sambi Lokonga en Roofe. Die vijf vonden elkaar in de combinaties, door prima positiespel en kwaliteit aan de bal", vond Verheyen. "Chadli was wat mij betreft de beste, maar Vlap zorgde voor efficiëntie met twee goals. Dankzij diepgang."

Die diepgang heeft Anderlecht lang gemist. "Bij de 1-0 dook Vlap in de zestien in de rug van de defensie. Ook niet onbelangrijk: Anderlecht won met een ploeg waarin slechts drie jonge jeugdspelers meer stonden, tegenover acht meer ervaren mannen."