Refaelov schenkt Antwerp gelijkspel tegen STVV met late treffer

22-12-2019 19:54 Laatste update: 19:58
12

Royal Antwerp FC is er niet in geslaagd te profiteren van het gelijkspel tussen KAA Gent en Club Brugge (1-1). De Great Old speelde gelijk op het veld van Sint-Truiden dankzij een late gelijkmaker van Lior Refaelov.

STVV begon het sterkst aan de wedstrijd, maar gaandeweg de eerste helft nam Antwerp over. De beste kans was wel voor de thuisploeg. Sousa deed alles goed, het onderbeen van Hoedt zorgde ervoor dat de bal net naast de verste paal buiten ging. Aan de overkant kreeg Lamkel Zé een uitstekende mogelijkheid, maar zijn schot was te centraal om Schmidt te verontrusten.

Meteen na de rust was Antwerp wel echt gevaarlijk. Gano, de vervanger van de geschorste Mbokani, zag zijn poging echter uiteenspatten op de deklat. Antwerp ging steeds nadrukkelijker op zoek naar een doelpunt, maar de schaarse mogelijkheden werden niet goed uitgespeeld. STVV was aan de overkant nog eens gevaarlijk via Sousa, maar ook de thuisploeg wist niet te scoren.

De wedstrijd leek af te stevenen op een logische 0-0, tot de STVV in de diep in de tweede helft alsnog kon toeslaan. Bolat kon de inzet van Sousa nog keren, maar was kansloos tegen de rebound van Suzuki: 1-0. Antwerp ging meteen op zoek naar de gelijkmaker en vond die ook diep in de toegevoegde tijd. Refaelov schoot vanop de penaltystip de gelijkmaker binnen.

Antwerp kan dus niet optimaal profiteren profiteren van het gelijkspel tussen Gent en Club Brugge. De Great Old blijft tweede op acht punten van leider Club. Gent volgt als derde op twee punten van Antwerp. STVV blijft in de lage middenmoot bengelen met 23 punten.