KV Mechelen heeft Play-Off 1 weer in het vizier na nipte winst tegen Oostende

20-12-2019 22:22
5

KV Mechelen heeft nog eens de drie punten weten te sprokkelen. In eigen huis was het te sterk voor KV Oostende. Het won met het kleinste verschil (1-0) en mag weer beginnen hopen op Play-Off 1.

Na vier wedstrijden op rij zonder overwinning moest KV Mechelen dringend weer punten pakken om Play-Off 1 niet uit het vizier te verliezen. Met het bezoek van degradatiekandidaat KVO kon het daarop hopen. Makkelijk werd het echter niet.

We kregen een eerste helft met zeer intensief, maar ook slordig voetbal. Beide ploegen konden wel wat pogingen bij elkaar spelen, maar echt groot doelgevaar kregen we niet te zien. KVO zag ook nog Joseph Akpala uitvallend met een hamstringblessure, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef tot de rust.

Een nieuwe helft zorgde voor meer dreiging van de kant van KV Mechelen. Het kreeg ook de beste kansen om voor het openingsdoelpunt te zorgen. Het bleef een stevig duel, dat leek te gaan eindigen zonder doelpunten.

Twintig minuten voor tijd was het dan toch raak. Een knal van Nikola Storm verdween in de korte hoek voorbij doelman Ondoa. KV Oostende ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg ook enkele goede kansen. Dat doelpunt viel echter niet meer. Het bleef 1-0.

Door de overwinning heeft KV Mechelen zich weer wat dichter bij de top zes gezet. Het telt nu 31 punten, hetzelfde aantal als nummer zes Zulte Waregem.