1A en 1B worden even Younited Pro League voor het goede doel

1A en 1B worden even Younited Pro League voor het goede doel

20-12-2019 15:28
1

Komend weekend wordt de Proximus League even de Younited Pro League. Ook de Jupiler Pro League zal omgedoopt worden tot de Younited Pro League op 26 en 27 december voor de jaarlijkse kerstveiling.

‘De opbrengst van de elfde editie van de kerstactie gaat in 2019 net als de voorbije jaren naar Younited Belgium, vroeger bekend als de Belgian Homeless Cup. Om die nieuwe naam van zijn sociale partner extra in de kijker te zetten, besliste de Pro League om haar competities een speeldag lang om te dopen tot Younited Pro League’, meldt Het Laatste Nieuws.

Het logo van Younited Belgium zal op de shirts van de spelers staan wanneer de naam even wordt veranderd. Vrijdag om 12u gaat alles officieel van start. Tien dagen kan er geboden worden op de ongewassen en gesigneerde shirts van alle spelers uit de competitie. Ook tal van andere prijzen worden geveild. Alles verloopt via het online platform MatchWornShirt.

Vorig jaar haalde de Pro League met de kerstactie zo’n 106.400 euro binnen. Zo werd het record van twee jaar eerder verbroken toen de Pro League 92.000 euro inzamelde voor de Damiaanactie.