Vercauteren weigert rol als underdog: Kun je als Anderlecht zijnde dat zeggen?

Vercauteren weigert rol als underdog: "Kun je als Anderlecht zijnde dat zeggen?"

18-12-2019 18:46
2

RSC Anderlecht ontvangt donderdagavond Club Brugge in de kwartfinale van de Beker van België. De Blauw-Zwarte bezoekers zijn torenhoog favoriet, maar volgens Frank Vercauteren is Anderlecht daar niet mee bezig.

"Kun je als Anderlecht zijnde zeggen dat Club Brugge de favoriet is?", opperde Vercauteren volgens Het Nieuwsblad tijdens een persconferentie. "Ik vind van niet. Op papier is dat misschien zo, maar we zullen zien in die ene match. Natuurlijk kennen we de kwaliteiten van Brugge. We zagen hen ook bezig in de Champions League en dat is de realiteit, maar we weten waaraan we moeten werken om de kloof te dichten. Vroeger stond Anderlecht verder dan zij en nu niet meer, maar we moeten niet aan het verleden denken."

"We willen doorgaan: dat is duidelijk", ging Vercauteren verder. "Het is belangrijk voor het vervolg van het seizoen en de ambitie van de club. Winnen tegen Club Brugge zou ons duidelijk een boost geven, maar het zal niet het definitieve keerpunt zijn van het seizoen. Voor bepaalde mensen, zeker voor de fans, is dit een heel belangrijke wedstrijd. Voor mij ook, maar elke match is belangrijk. Als we uitgeschakeld worden, stopt het seizoen niet. Dan moeten we blijven doorgaan. Liefst naar Play-Off 1, maar zelfs in Play-Off 2 zijn er nog zaken te winnen. Als de ambitie wegvalt, kun je beter stoppen", besloot de hoofdcoach van paars-wit.