KAA Gent verdedigt hoge ticketprijzen voor EL: Lager dan tegen Tottenham

KAA Gent verdedigt hoge ticketprijzen voor EL: "Lager dan tegen Tottenham"

18-12-2019 14:14
10

KAA Gent werd in de Europa League uitgeloot tegen AS Roma. Sportief dreigt dat bijzonder moeilijk te worden, maar Gent wil financieel wel het onderste uit de kan halen. Dat heeft de club al kritiek opgeleverd.

Voor de terugwedstrijd in de 1/16de finales van de Europa League heeft Gent de ticketprijzen bekendgemaakt. Die variëren van €35 tot €85. Voor enkele fans te pittig, die dan ook bijzonder kritisch zijn voor de hoge prijzen van hun club.

Bij Gent verdedigt men zich na de hoge prijzen. "Dit is uiteraard een absolute topaffiche", zegt directeur communicatie Patrick Lips bij Het Nieuwsblad. "AS Roma is een vaste klant op het allerhoogste niveau en komt in principe vooral in de Champions League uit. Logisch dat we dan hogere prijzen vragen dan de vorige rondes."

Volgens Lips zijn de prijzen echter niet te hoog. "Want we hebben lagere prijzen gekozen dan tegen Tottenham. Bovendien konden onze fans ook al genieten van drie gratis wedstrijden: de galawedstrijd tegen AZ Alkmaar en onze twee eerste voorrondes in de Europa League. Ik ben er dan ook van overtuigd dat dit faire prijzen zijn en dat onze fans begrip zullen tonen voor deze beslissing", besluit hij.