Vercauteren: Club Brugge favoriet? Dat kan je Anderlecht zijnde niet zeggen

Vercauteren: "Club Brugge favoriet? Dat kan je Anderlecht zijnde niet zeggen"

18-12-2019 13:11
50

De bekertopper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge staat donderdagavond op het programma. Voor Anderlecht misschien wel de match van het jaar, al denkt trainer Frank Vercauteren daar anders over.

"Neen, dat zie ik zo niet", gaf hij aan op zijn persconferentie woensdag. "Elke wedstrijd is voor Anderlecht de match van het jaar. Ik werk altijd voor de overwinning en alle wedstrijden zijn even belangrijk om onze doelen te bereiken", geeft Vercauteren aan.

Vercauteren wil dan ook niet te veel druk elggen op zijn eigen ploeg. "Op papier, in de kranten en voor de fans is de wedstrijd tegen Club Brugge misschien belangrijker, maar voor mij is de benadering hetzelfde. We hebben uiteraard de ambitie om door te stoten en de match kan belangrijk zijn voor de rest van het seizoen."

De favoriet
Club Brugge is voor heel wat mensen de favoriet, maar dat wil Vercauteren niet helemaal accepteren. "Kan je als Anderlecht zijnde zeggen dat Club favoriet is? Neen, dat moet en kan niet. We kennen hun kwaliteiten en weten waar ze goed in zijn. Op papier zijn ze favoriet, maar het moet op het veld gebeuren."

"Het is de realiteit dat ze een stuk verder staan dan wij. We moeten de klok niet terugdraaien naar de tijd dat het omgekeerd was. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat de kloof met Club Brugge gedicht wordt", besluit hij.