Moet Club Brugge vrezen voor vertrek Clement? Ze kennen hem in het buitenland

Moet Club Brugge vrezen voor vertrek Clement? "Ze kennen hem in het buitenland"

18-12-2019 10:29
7

 De trainerscarrière van Philippe Clement kent voorlopig vooral successen. Met KRC Genk won hij de titel, bij Club Brugge en Waasland-Beveren doet of deed hij het voorlopig ook goed. Levert dat hem in de nabije toekomst ook een overgang naar het buitenland op?

Volgens Hein Vanhaezebrouck is er geen twijfel dat verschillende buitenlandse clubs hem al op het lijstje hebben staan. "Ik ben ervan overtuigd dat ze Clement nu ook in het buitenland kennen en volgen. Zeker die match op PSG, waar Club dat punt echt had verdiend, hebben ze in Europa gezien. Als trainer gaat je naam dan sowieso rond", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Stap naar het buitenland
Vanhaezebrouck zelf kon in het verleden ook naar het buitenland vertrekken. "Nadat ik met Gent had overwinterd in de Champions League en het jaar erop Tottenham uitschakelde, voelde ik ook dat ik bekender werd. Zelf had ik verschillende opties – onder meer in de Bundesliga –, maar heb ik de stap niet gezet, omdat ik van Gent een vaste top 3-ploeg wou maken."

De coach denkt niet dat Clement eenzelfde beslissing zou maken. "Maar ik denk dat Clement daarin opportunistischer is en misschien ook slimmer voor een snellere uitbouw van zijn eigen carrière zal gaan. Hij kon nu ook Champions League spelen met Genk, maar koos toch voor Club, dat meer troeven heeft. Dat is ook de club van zijn hart, maar de vraag is nu of hij bij een aantrekkelijk bod van een subtopper in een topcompetitie ook Club snel zou durven te verlaten", aldus Vanhaezebrouck.