Deschacht onthult: Daarom vloog ik naar de B-kern bij Anderlecht

Deschacht onthult: "Daarom vloog ik naar de B-kern bij Anderlecht"

17-12-2019 11:45
17

Olivier Deschacht is op zijn 38ste nog altijd een belangrijke speler voor Zulte Waregem, al is hij momenteel wel out. Na een moeilijk begin staat Essevee er nu weer helemaal. Dat komt volgens Deschacht mede door hem.

Deschacht was namelijk niet akkoord met de tactiek van coach Francky Dury. "Na Anderlecht heb ik mij wel een keer kwaad gemaakt, omdat ik vond dat we een paar matchen te passief gespeeld hadden. Davy (De fauw) en Sammy (Bossut) vonden dat ook. We zijn samen naar de trainer gegaan. Ik heb toen gezegd: 'Als we anders gespeeld hadden, hadden we Anderlecht kapot kunnen spelen'", aldus Deschacht bij Het Laatste Nieuws.

Deschacht wilde veel hoger staan. "Voetbal is voor mij pressing, de tegenstander vastzetten. Dan pas kan je je spel spelen en dominant zijn, niet door achteruit te lopen en in blok te blijven. Dury heeft toen naar ons geluisterd, hij was enorm enthousiast over dat gesprek. Chapeau, want ik zie niet veel trainers zoiets doen, terwijl Francky toch al 20 jaar succesvol is. Dury heeft toen een plan uitgetekend over de manier waarop we zouden gaan pressen."

Bij andere trainers lukte dat veel minder voor Deschacht. "Ik heb bij Weiler ook een paar keer gezegd dat het iets offensiever mocht zijn. Ik vloog meteen naar de B-kern. Bij Vanhaezebrouck vonden veel spelers dat we té veel op tactiek trainden. Ik ben dat aan Hein gaan zeggen, maar die nam dat ook niet goed op. Toen ben ik ook een beetje gestraft. Maar ik doe dat niet zomaar. Ik vraag altijd een tweede en derde opinie, ik moet altijd bevestiging krijgen voor ik zoiets doe."