Antwerp zoekt vervanger voor Haroun: Dat lijkt me een enorm risico

Antwerp zoekt vervanger voor Haroun: "Dat lijkt me een enorm risico"

17-12-2019 10:45
2

Faris Haroun speelt dit kalenderjaar niet meer bij Antwerp. Voor de bekermatch tegen Standard moet er dus een oplossing komen. Patrick Goots bekijkt de mogelijkheden bij Antwerp.

"Haroun is de speler die Laszlo Bölöni volgens mij elke wedstrijd als eerste blindelings op het wedstrijdblad invult", aldus Goots bij Gazet Van Antwerpen. "Hij is in grote vorm. In de match tegen Eupen, een zwakke partij met te weinig drive en agressiviteit, was hij de beste man van alle tweeëntwintig spelers op het veld. Hij was letterlijk overal."

Nu moet de onmisbare Haroun toch vervangen worden. "Wie? Hoewel Sander Coopman me niet helemaal heeft kunnen bekoren, zie ik hem opnieuw een kans krijgen. Naast Alexis De Sart. Al kan Bölöni altijd met een verrassing komen. Misschien komt er een extra verdediger of een extra aanvaller, bijvoorbeeld. De coach heeft wisselmogelijkheden genoeg."

Steven Defour zal waarschijnlijk nog niet meespelen. "Defour? Dat lijkt me toch een enorm risico. Zonder wedstrijdritme in een bekerwedstrijd laten starten en dan nog tegen Standard … Defour moet ook meer dan honderd procent fit zijn voor je hem nu brengt. En dat lijkt me nog niet het geval. Het is nog te vroeg voor hem."