Deschacht denkt al jaren aan stoppen, maar enkel op mooie manier

Deschacht denkt al jaren aan stoppen, maar enkel op mooie manier

17-12-2019 07:00
4

Hij mag dan wel al 38 jaar oud zijn, Olivier Deschacht blijft nog vlotjes meevoetballen bij Zulte Waregem. De verdediger lijkt maar niet af te stoppen, al heeft hij wel al enkele keren gedacht aan het einde van zijn carrière.

"Ik wou mijn carrière altijd al mooi afsluiten. Bij Anderlecht heb ik geen mooi einde gehad, daarom wou ik absoluut niet stoppen. Had ik daar een mooi afscheid gekregen, dan was ik misschien al twee jaar gestopt", zegt Deschacht in Het Laatste Nieuws.

Toen stopte hij nog niet, hij trok naar zijn jeugdclub Lokeren. Dat liep niet al te best af. "Bij Lokeren heb ik individueel wel een goed seizoen gespeeld, maar dan ga je naar tweede klasse. Zo wou ik ook niet stoppen", onthult de verdediger.

Bij een nieuwe club dan? "Plots belt Eddy Cordier mij, met de vraag of ik zin had om een keer mee te trainen. Ik had mij ontzettend goed verzorgd, ik heb de 20 kilometer van Brussel gelopen, de Ten Miles van Antwerpen, op vakantie ben ik elke dag gaan lopen. Het contract was snel getekend, een week later mocht ik al spelen tegen Mechelen. Twee weken later wonnen we verdiend in Genk en we waren vertrokken."

Wanneer zal Deschacht dan wél stoppen met voetballen? "Ik had zelfs niet gedacht dat ik nog ging voetballen. Maar of we nu Play-Off 1 halen
of niet: het is een leuk seizoen. Dus kan het wel zijn dat ik in juni afscheid neem als voetballer", verklapt Deschacht.