Géén nieuwe Rode Duivel: “België is nooit een serieuze optie geweest”

Géén nieuwe Rode Duivel: “België is nooit een serieuze optie geweest”

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 10:29za 14-12-2019 om 10:29

Laatste update: zaterdag 14 december 2019 om 10:30za 14-12-2019 om 10:30

Cyriel Dessers speelt de pannen van het dak in Nederland bij Heracles. De aanvaller heeft de Belgische en Nigeriaanse nationaliteit. Tegenover TC/Tubantia laat hij zich uit over de nationale ploeg.

Nigeria contacteerde Dessers al. "Ze hebben veel goede spitsen, dus ik moet afwachten of ik ooit bij de nationale ploeg van Nigeria zit. Ik vind het hoe dan ook een enorme eer dat ze contact hebben opgenomen en het naar buiten toe hebben gecommuniceerd.”

De Rode Duivels waren geen optie. “België is nooit een serieuze optie geweest, daarom schipper ik ook niet tussen de twee landen. De Belgische ploeg heeft de beste lichting ooit, met topspitsen als Lukaku, Batshuayi en Mertens. Jongens van mijn eigen leeftijd, die nog net zo lang zullen spelen als ik. Ik maak me geen illusies."

Nigeria
"Nigeria, wauw, dat is een mooie optie", vervolgt Dessers. "Ik ben nog nooit in Nigeria geweest. Mijn opa en oma komen er vandaan, mijn moeder is in Europa geboren. Als ik in de spiegel kijk, zie ik elke dag een halve Nigeriaan. Ik heb ook karaktertrekken van een Afrikaan.”

“Ik ben trots, niet per se op mezelf, maar op mijn ploeg of op mijn broertje die het goed doet op school. Ik wilde altijd al een keer naar Nigeria, om het land en de mensen te leren kennen. Als de introductie via voetbal gaat, zou dat extra mooi zijn. De toekomst zal uitwijzen of ik erbij zit of niet”, aldus Dessers.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bij Cercle-doelman Miguel Van Damme werd opnieuw leukemie vastgesteld Veel sterkte Miguel, we staan met de hele VoetbalPrimeur-familie achter jou! #VanDamme #Cercle #CercleBrugge #JPL #VeelSterkteMiguel

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Een goede keuze van Dessers?

(261 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws