Breaking news

Cercle Brugge zet Hazard uit de kern: “Nu kijken of hij met B-ploeg zal trainen”

UEFA straft na wangedrag van Standard-fans: boete + mogelijk match zonder fans

UEFA straft na wangedrag van Standard-fans: boete + mogelijk match zonder fans

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 18:06vr 13-12-2019 om 18:06

Laatste update: vrijdag 13 december 2019 om 18:15vr 13-12-2019 om 18:15

Tijdens Standard - Eintracht Frankfurt en Vitóra SC - Standard hebben sommige fans van Standard zich misdragen. De UEFA heeft de Rouches nu twee straffen opgelegd: een geldboete en een uitmatch zonder fans met uitstel. 

Op 7 en 28 november ging het bij Europa League-duels van Standard mis. Er werden onder meer objecten en pyrotechnisch materiaal op het veld gegooid, nooduitgangen versperd en één Standard-fan kwam op het veld. De UEFA vond dit alles niet kunnen en laat de Rouches nu op de blaren zitten.

Standard moet de UEFA nu een geldsom betalen. Daarnaast moet de club vrezen voor een Europese verplaatsing zonder supporters. Indien de fans van Standard binnen het jaar weer over de schreef gaan wordt de voorwaardelijke straf omgezet in een effectieve straf.

Standard veroordeelt wangedrag
Op de eigen website richt Standard zich tot de fans (die zich hebben misdragen). 'Het wordt hoog tijd dat alle supporters van onze club of de mensen die zich zo voordoen, begrijpen dat deze buitensporigheden ontoelaatbaar zijn en zich in de toekomst niet meer mogen voordoen', klinkt het in Luik

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws