Ruiz (ex-KAA Gent) zit in de vergeetput: Zijn toekomst is een mysterie

Ruiz (ex-KAA Gent) zit in de vergeetput: "Zijn toekomst is een mysterie"

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 11:30vr 13-12-2019 om 11:30

Bryan Ruiz (34) ligt nog onder contract bij het Braziliaanse FC Santos, maar daar is alles mee gezegd. Hij heeft al sinds 12 november 2018 niet meer gespeeld. Sport/Voetbalmagazine stak zijn licht op in Costa Rica.

Ruiz heeft nog een riant contract lopen tot volgend jaar, maar sinds de komst van coach Jorge Sampaoli heeft hij niet meer gespeeld. Sampaoli legt er flink de pees op tijdens de trainingen, wat Ruiz door zijn blessuregevoeligheid niet kan volhouden.

"Ruiz kwam me vertellen dat hij niet meer voor ons wilde voetballen", vertelt clubvoorzitter Jose Carlos Peres daarover op de Braziliaanse televisie. "Dus werkte ik een akkoord uit om zijn contract op te zeggen. Maar een dag later had zijn makelaar hem bewerkt om toch bij de club te blijven, gezien het salaris dat hij ontvangt."

Ruiz is inmiddels ook geen international meer. Eindigt zijn carrière in mineur? "De toekomst van Bryan is een mysterie", aldus de lokale voetbaljournalist Hermes Solano. "Hij zou zijn contract met Santos willen verbreken, maar er zijn nog een aantal financiële details te regelen. Er wordt gespeculeerd over opties in de MLS of in Costa Rica zelf, maar er is voorlopig geen duidelijkheid."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws