UPDATE: RB Salzburg bevestigt gesprekken met Liverpool: 'Dat is een grote eer'

UPDATE: RB Salzburg bevestigt gesprekken met Liverpool: 'Dat is een grote eer'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 10:57do 12-12-2019 om 10:57

Laatste update: donderdag 12 december 2019 om 14:44do 12-12-2019 om 14:44

Liverpool hield zich na het winnen van de Champions League een hele zomer koest, maar in januari gaan The Reds zich roeren op de transfermarkt. Dat melden The Athletic, The Times en The Mirror. Het doelwit: Takumi Minamino van Red Bull Salzburg.

Minamino maakte dit seizoen, in de schaduw van doelpuntenmachine Erling Haaland, veel indruk in de Champions League. Zo scoorde de 24-jarige Japanner in oktober op Anfield, toen Red Bull Salzburg met 4-3 onderuit ging tegen Liverpool.

Liverpool-manager Jürgen Klopp is volgens Britse media gecharmeerd geraakt van Minamino en heeft zijn club opdracht gegeven om werk te maken van zijn komst. Het doelwit hoeft niet veel te kosten, omdat in zijn Salzburg-contract een ontsnappingsclausule van 8,6 miljoen euro staat.

Minamino is een aanvallende middenvelder, die ook uit de voeten kan aan de zijkanten en in de spits. Het feit dat Liverpool met zijn komst de complete Aziatische markt aanboort, maakt hem extra interessant. Hij speelde tot 2015 bij Cerezo Osaka.

Update: Red Bull Salzburg heeft via de officiële kanalen bevestigd dat het in gesprek is met Liverpool over Takumi Minamino. De aanvallende middenvelder moet in januari al naar Anfield vertrekken en de Oostenrijkers lijken wel mee te willen werken aan een overstap. "Het is een eer voor ons dat een grote club als Liverpool interesse heeft in één van onze spelers", zo klinkt het.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws