Zo zocht de Belg: de transfers van Anderlecht en de Champions League van Brugge

Zo zocht de Belg: de transfers van Anderlecht en de Champions League van Brugge

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 14:45wo 11-12-2019 om 14:45

Laatste update: woensdag 11 december 2019 om 18:00wo 11-12-2019 om 18:00

Het jaar is bijna voorbij. De tijd van lijstjes is weer in het land. Ook Google doet mee aan de hype. Zoals elk jaar pakt Google uit met haar Year in Search. Tijd om te kijken naar welke club de Belg het meeste zocht in 2019. Het antwoord is … RSC Anderlecht.

VoetbalPrimeur.be pakte er even de G5-ploegen bij en vergeleek ze met elkaar in de categorie 'Sport'. Sportief mag het Anderlecht in 2019 niet voor de wind gegaan zijn. Op Google blijft paars-wit de meest populaire zoekopdracht van alle Belgische clubs in Belgë.

Naar nieuws over Anderlecht wordt zowel in Vlaanderen als in Wallonië het meest gezocht. Club Brugge staat in Vlaanderen op plaats twee. In Wallonië is Standard de eerste achtervolger van Anderlecht. Niet onlogisch, want in Wallonië spreekt men niet over Club Brugge maar over Club Bruges waardoor die statistieken er anders uitzien.

Transfers en Champions/Europa League
De meest gerelateerde zoektermen bij Anderlecht zijn onder meer naar de transfers van paars-wit met Nacer Chadli als hoogtepunt. Bij Club Brugge waren de fans vooral geintresseerd in tickets voor de match tegen Real Madrid. Ook andere Champions League-duels waren in 2019 populair. Net zoals de combinatie Wanyama en Club Brugge.

Richten we even onze pijlen op KRC Genk. Dan zien we daar dezelfde trend als bij Club Brugge. Er werd vooral naar info gezocht over duels in de Champions League. Ook Genk + kampioen was in 2019 populair. KAA Gent moet het dan weer op Google hebben van haar bekerfinale tegen KV Mechelen. Ook gerelateerde zoektermen met de Europa League scoorden voor de Buffalo's. 

Afbeeldingen: Google Trends

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws