Makelaarsbedrijf Mogi Bayat boekte recordwinst ondanks schandaal

Makelaarsbedrijf Mogi Bayat boekte recordwinst ondanks schandaal

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 12:27wo 11-12-2019 om 12:27

Het makelaarsbedrijf van Mogi Bayat, Creative & Management Group, heeft vorig jaar een recordwinst geboekt. De jaarrekening liet een winst van 4,7 miljoen euro zien en dat ondanks het voetbalschandaal.

Het voetbalschandaal rond financiële fraude en matchfixing zette de Belgische voetbalwereld op zijn kop. Er werd bij Mogi Bayat binnengevallen en de makelaar werd opgepakt en verdween voor enkele weken in de cel. Bayat wordt in verband gebracht met zwart geld en verdoken commissies.

Het onderzoek loopt nog steeds, maar zijn bedrijf blijft ondertussen draaien. Uit de jaarrekeningen van Het Staatsblad staat te lezen dat Creative & Management Group er een topjaar opzitten heeft. Een winst van 4,7 miljoen euro, dat is 2 miljoen euro meer dan het jaar voordien.

Het valt nog af te wachten tot volgend jaar of Operatie Propere Handen effectief invloed heeft gehad op het bedrijf van Bayat. In 2018 was de zaakwaarnemer onder meer betrokken bij de transfers van Kara Mbodj (naar Nantes), Ryota Morioka (naar Anderlecht), Anthony Limbombe (naar Nantes), Henri Onyekuru (naar Galatasaray) en Kenny Saief (naar Anderlecht).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws