Veel lof voor RB Salzburg: Ze zullen velen gaan verrassen in de Europa League

Veel lof voor RB Salzburg: "Ze zullen velen gaan verrassen in de Europa League"

10-12-2019 23:55 Laatste update: 23:55
10

Virgil van Dijk denkt dat het uitgeschakelde Red Bull Salzburg hoge ogen kan gooien in de Europa League. Liverpool gaf de Oostenrijkse stuntploeg het laatste zetje richting het tweede Europese toernooi. Salzburg deed tot de laatste speelronde mee om een plek in de volgende ronde van de Champions League.

Liverpool won dinsdag met 0-2 in Oostenrijk en verzekerde zich daarmee van Champions League-overwintering. "Ik ben erg blij. We hebben goed gespeeld. Salzburg was al heel erg sterk op Anfield, dus we wisten wat we konden verwachten. Ze zullen velen gaan verrassen in de Europa League."

Ook manager Jürgen Klopp is positief over de prestaties van Salzburg in de Champions League. "Ik had voor de wedstrijd al veel respect voor Salzburg, zelfs vóór deze wedstrijd, dat had nu niet groter kunnen zijn", zegt de Duitser.

"Hoe ze zichzelf hebben gepresenteerd verdient respect. Wij hebben veel kansen gehad en misschien met meer goals moeten winnen, maar dan doe ik de prestatie van Salzburg tekort."

KRC Genk had minder succes tegen de Oostenrijkers. Twee weken geleden gingen de Limburgers op eigen veld met 1-4 onderuit, in Oostenrijk werd zelfs met 6-2 verloren.