Van kwaad naar erger voor Lokeren: “Ik ben nog nooit zó belachelijk gemaakt”

Van kwaad naar erger voor Lokeren: “Ik ben nog nooit zó belachelijk gemaakt”

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 10:00zo 08-12-2019 om 10:00

Laatste update: maandag 9 december 2019 om 13:13ma 09-12-2019 om 13:13

Sporting Lokeren is rekenkundig de slechtste ploeg van Eerste Klasse B. Na een nieuwe nederlaag zaterdagavond, thuis tegen SV Roeselare (1-3), lijkt het een hels karwei te gaan worden om de Play-Downs te ontlopen. Trainer Stijn Vreven is streng voor zijn troepen.

"Lokeren speelde niet als een degradatiekandidaat, maar als een degradant. Dat is meer dan pijnlijk", reageert Vreven bij Sporza"De prestatie op zich? Voetbaltechnisch kon het nog. Maar we speelden niet met ons hart en dat is erg. We moeten eerlijk zijn: we hebben gisteren (zaterdag, nvdr.) verdiend verloren tegen Roeselare." 

"Er zit te weinig intensiteit en passie in het team, de kopjes gaan heel snel omlaag als er iets negatiefs gebeurt. Maar het grootste probleem is dat we maar 45 minuten kunnen voetballen en dan is het op. In voetbal gaat het niet alleen over kwaliteit, maar ook over mentaliteit. Die twee zaken moeten matchen. We kwamen op alle gebieden tekort vanavond. Dit is onverklaarbaar en onvergeeflijk", besluit Vreven.

Lokeren startte het seizoen als één van dé kandidaten op promotie, maar de eerste periode sloot het af op een beschamend totaal van amper dertien punten. In de tweede periode wilden de Waaslanders zich herpakken. Ook dat valt vies tegen. Na vier speeldagen staat Lokeren laatst, na drie nederlagen en een gelijkspelletje tegen K. Beerschot V.A. (1-1). Zo staat Sporting in totaal op veertien punten; geen enkele club in 1B doet slechter. De laatste twee gaan op het eind van de rit met elkaar in duel om degradatie te vermijden.

Update: Ook de spelers van Sporting Lokeren zitten in zak en as. Het gaat van kwaad naar erger op Daknam en dat ziet ook doelman Davino Verhulst. “Ik ben nog nooit zó belachelijk gemaakt”, citeert Het Laatste Nieuws de goalie. Lokeren staat laatste in 1B met 14 punten. Roeselare Lommel zijn nummer 6 en 7 met 18 punten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Zal Lokeren de Play-Downs nog ontlopen?

(380 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws