Storck ziet ander Genk sinds vertrek Mazzu: Wolf laat hen veel compacter spelen

Storck ziet ander Genk sinds vertrek Mazzu: "Wolf laat hen veel compacter spelen"

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 12:45za 07-12-2019 om 12:45

Als KRC Genk de hoop op Play-Off 1 levende wil houden, kan het maar best de drie punten wegkapen bij Cercle Brugge. De rode lantaarn kan echter ook dringend een opsteker gebruiken. Trainer Bernd Storck gelooft er rotsvast in dat zijn Cercle de overwinning uit de brand kan slepen, zeker vanwege het zware programma van Genk.

"We moeten niet flauw doen", vertelt Storck bij Het Laatste Nieuws. "Genk had midweeks een zware partij op Antwerp, met verlengingen en strafschoppen. En de week daarvoor was er Champions League. Twee Engelse weken voor onze opponent, daar moeten wij trachten van te profiteren. Door hen te overpoweren. Vanaf de eerste minuut."

Storck was een aandachtige toeschouwer bij het bekerduel tussen Antwerp en Genk (4-3 na strafschoppen). Welke verandering ziet de Duitser onder Hannes Wolf in vergelijking met het bewind van Felice Mazzu? "Veel compacter dan daarvoor", analyseert Storck. "Ze wachten de tegenstander op en beschikken over jongens die een snelle omschakeling kunnen uitvoeren. Wij zullen op onze hoede moeten zijn voor die counters."

Geen bekende
Op Jan Breydel staan straks twee Duiters tegenover elkaar. Toch zijn beide trainers geen bekenden. "Hannes Wolf, de nieuwe coach van Genk, ken ik niet persoonlijk", aldus Storck. "Ik ken hem eigenlijk totaal niet. We zijn landgenoten, hij was coach bij Dortmund en ik was daar ooit speler, lang geleden. Maar dat is het dan ook. Hij behoort tot een andere generatie."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie wint het duel?

Cercle
22%
Genk
68%
Gelijkspel
10%
(203 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws