Kompany naar het EK? Anderlecht in Play-Off 2 kan gunstig zijn voor Rode Duivels

Kompany naar het EK? "Anderlecht in Play-Off 2 kan gunstig zijn voor Rode Duivels"

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 12:28za 07-12-2019 om 12:28

Het vraagteken rond Vincent Kompany wordt enkel maar groter. In het bekertreffen met Royal Excel Moeskroen (2-3) viel de aanvoerder van RSC Anderlecht al voor de derde keer dit seizoen uit. Hoewel de schade zou meevallen, lijkt deelname aan het EK 2020 meer dan ooit op losse schroeven te staan.

Moet Roberto Martinez een risicopatiënt als Kompany meenemen naar het EK? Die vraagt houdt heel wat waarnemers nu al bezig. Het antwoordt van analist Alexandre Teklak is duidelijk: ja! "Vincent kan misschien geen drie matchen in een week meer aan, maar zijn atletisch vermogen blijft enorm", argumenteert de oud-voetballer bij De Standaard. "Hij heeft geen vijf matchen nodig om weer op topniveau te zijn. Vergelijk zijn niveau van tegen Oostende met dat van tegen Moeskroen. In drie dagen was hij zoveel beter geworden. Straf."

Als de Rode Duivels komende zomer ten volle willen genieten van Kompany, kunnen ze misschien stiekem hopen dat Anderlecht in het sukkelstraatje blijft, aldus Teklak. "Het klinkt wat ironisch en ik wens het hen niet toe, maar Anderlecht in Play-off 2: dat kan goed zijn voor de Rode Duivels", oppert hij. "Die matchen zullen minder fel­bevochten zijn en dan zal Kompany een minder intense aanloop kennen naar het EK."

Door al dat blessureleed blijft de sportieve bijdrage van Kompany bij Anderlecht beperkt. In de competitie startte de Rode Duivel zes keer in de basis, waarbij hij één keer geblesseerd naar de kant moest (op KRC Genk). In de Croky Cup viel Kompany op het veld van zowel Beerschot V.A. als Moeskroen dus uit. Zo blijft zijn aantal speelminuten voorlopig steken op 600.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Neem jij Kompany mee naar het EK?

Ja, altijd, zelfs als hij niet 100 procent fit is
25%
Enkel als hij volledig fit is
38%
Nee, hij is een te groot risico
36%
(414 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws