'Lestienne en Cimirot zijn terug, drie spelers zijn nog out voor Standard'

'Lestienne en Cimirot zijn terug, drie spelers zijn nog out voor Standard'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 18:41vr 06-12-2019 om 18:41

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 18:26di 10-12-2019 om 18:26

Na de bekertriomf tegen het weliswaar bescheiden Rebecquoise (3-0) gaat Standard Luik zondag op zoek naar drie nieuwe punten in de Jupiler Pro League. Het bezoek aan Royal Excel Moeskroen wordt een lastig karwei, voorspelt Michel Preud'homme. Die kan overigens niet rekenen op Obbi Oulare.

De aanvaller van Standard trainde de voorbije dagen individueel vanwege een blessure aan de knie. Daardoor zal Oulare niet kunnen aantreden dit weekend, bevestigt Preud'homme bij Het Laatste NieuwsOulare zou wel snel weer fit zijn. Wie wél van de partij zou kunnen zijn in Moeskroen, is Maxime Lestienne. Zijn hamstringletsel behoort zo goed als tot het verleden. Zaterdag valt de beslissing.

Preud'homme ging op zijn perspraatje ook wat dieper in op tegenstander Moeskroen, dat donderdag door RSC Anderlecht werd uitgeschakeld in de Croky Cup (2-3). "Ik heb daar periodes gezien waarin ze heel sterk waren", zwaait Preud'homme met lof. "Daarna zakten ze wat weg, maar op het eind hadden ze weer de bovenhand. Moeskroen is een moeilijk te kloppen ploeg - ze hebben veel fysieke capaciteiten en zijn sterk op stilstaande fases."

Update: Het Nieuwsblad meldt dat de blessure van Obbi Oulare zou meevallen. De aanvaller kampte in het verleden al met serieuze blessures, maar zou nu niet lang geblesseerd zijn. Tegen Moeskroen is hij er niet bij. Ook Bokadi, Dussenne en Limbombe moeten verstek geven.

Update: Maxime Lestienne en Gojko Cimirot sluiten morgen weer aan bij de groepstraining van Standard Luik. Obbi Oulare, Anthony Limbombe en doelman Milinkovic liggen nog in de lappenmand. Zij trainen nog individueel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wint Standard bij Moeskroen?

(128 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws