UPDATE: ‘Anderlecht zou Kompany zo’n drie weken moeten missen’

UPDATE: ‘Anderlecht zou Kompany zo’n drie weken moeten missen’

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 21:54do 05-12-2019 om 21:54

Laatste update: zaterdag 7 december 2019 om 07:28za 07-12-2019 om 07:28

De tweede helft kon niet slechter beginnen voor RSC Anderlecht. Bij een 1-2 voorsprong tegen Royal Excel Moeskroen zal het bijna 45 minuten moeten voetballen zonder Vincent Kompany.

Enkele minuten na de pauze werd er even gestopt met voetballen. Kompany besloot om naar de kant te stappen, maar de reden ervoor was niet meteen bekend. Mogelijk heeft de verdediger opnieuw wat gevoeld aan de hamstrings. Hij werd vervangen door Killian Sardella.

Update: Bij Q2 werd er inmiddels ook bevestigd dat de verdediger opnieuw een blessure heeft opgelopen aan de hamstrings. Die blessure hield hem eerder al enkele weken aan de kant. De opeenvolging van wedstrijden lijkt de verdediger dan toch nefast geweest te zijn.

Anderlecht neemt het komend weekend, op 8 december, op tegen Charleroi. De kans lijkt klein dat Kompany dan fit geraakt. Een week later volgt de topper tegen Standard.

Update: Na de wedstrijd bevestigde Frank Vercauteren dat het om een hamstringblessure gaat. "Ja, het is een spierprobleem. Een beetje onverwacht, want hij had aan de rust nog niet geklaagd", citeert Het Laatste Nieuws de trainer van Anderlecht.

"In het begin van de tweede helft is er dan iets misgelopen. We wisten dat dit kon gebeuren, maar dat kan met iedereen. We zullen morgen of overmorgen moeten zien wat het juist is. De eerste 24 uur is dat moeilijk te bepalen", besloot hij.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws zou RSC Anderlecht Vincent Kompany zo’n drie weken moeten missen. De verdediger ging in het bekerduel tegen Moeskroen naar de kant en sindsdien vermijdt paars-wit alle communicatie. ‘Gefluisterd wordt dat de club rekening houdt met een onbeschikbaarheid van drie weken. In dat geval komt Kompany dit kalenderjaar niet meer in actie en mist hij toppers tegen Standard, Club, Genk en Antwerp’, klinkt het.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws