Atlético Madrid-aanvaller João Félix wordt Golden Boy en volgt De Ligt op

Atlético Madrid-aanvaller João Félix wordt Golden Boy en volgt De Ligt op

27-11-2019 12:36
3

João Félix is de opvolger van Matthijs de Ligt als winnaar van de Gouden Bal. Het Italiaanse Tuttosport schrijft de verkiezing voor het grootste talent ieder jaar uit en de jury heeft besloten om de prestigieuze prijs in 2019 aan de jonge Portugees te geven.

De internationale jury van 40 sportjournalisten kiest ieder jaar de beste voetballer onder 21 jaar. Vorig jaar ging Matthijs de Ligt, toen nog centrale verdediger van Ajax, met de prijs aan de haal. De stopper uit Abcoude eindigt dit jaar als vijfde. João Félix is met groot machtsvertoon op de eerste plaats geëindigd, zo is te zien op de site van Tuttosport.

Jadon Sancho van Borussia Dortmund werd tweede, Kai Havertz van Bayer Leverkusen eindigde als nummer drie. Spelers als Vinicius Junior en Rodrygo, beiden van Real Madrid, Donnarumma (AC Milan) en Haaland (RB Salzburg) staan in de top 20.

De eerste Golden Boy Award werd in 2003 uitgereikt. Destijds was Rafael van der Vaart van Ajax de winnaar van de prijs voor het grootste voetbaltalent. Onder meer Lionel Messi, Wayne Rooney en Mario Balotelli wonnen de prijs al.