Van Anderlecht naar KV Oostende: Plots sprak Van Holsbeeck met mijn makelaar

Van Anderlecht naar KV Oostende: "Plots sprak Van Holsbeeck met mijn makelaar"

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 15:40ma 18-11-2019 om 15:40

Fernando Canesin trok in het seizoen 2013-2014 van RSC Anderlecht. Van een titelkandidaat naar een promovendus. Een grote shock voor Canesin, die aanvankelijk niet naar de Kustploeg wile trekken.

"Die zomer dacht ik er niet aan om Anderlecht te verlaten", onthult Canesin in Sport/Voetbalmagazin. "Ik had nog gesprekken met andere clubs, maar John van Den Brom eiste dat ik zou blijven", aldus Canesin.

Toch vertrok de Braziliaan bij de Brusselaars. "Vanuit het niets, toen de transfermarkt net ging sluiten, vertelde Herman Van Holsbeeck aan mijn makelaar dat ik moest vertrekken. Als ik was gebleven, zou ik amper speeltijd krijgen. Ik trok dan uiteindelijk naar KV Oostende omdat Fred Vanderbiest enorm van mij hield", onthult Canesin.

Definitieve transfer
Het ging toen om een uitleenbeurt, dat uiteindelijk werd omgezet in een definitieve transfer. "Ik voelde me goed bij Oostende. Vanderbiest deed er alles aan om me te overtuigen om te blijven. Marc Coucke bood me ook een goed langdurig contract aan, dus ik moest niet lang twijfelen", aldus Canesin.

Nochtans dacht niet iedereen uit zijn entourage dat dat een goede keuze was. "Mijn moeder probeerde me nog te overhalen om terug te keren naar Anderlecht. Maar ik vergat niet was ik daar het seizoen voordien beleefde, toen ik enkel maar bij de Beloften speelde. Ik weet niet eens of Van den Brom naar onze wedstrijden ging kijken."

"Het seizoen voordien had ik nog plezier met Ariël Jacobs. Ik speelde veel en we werden kampioen. Maar met Van den Brom ... Hij sprak niet eens met me. Ik wilde dat niet opnieuw beleven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws