Mazzu gedoemd om te falen bij KRC Genk: ‘Dat waren de twee grootste problemen’

Mazzu gedoemd om te falen bij KRC Genk: ‘Dat waren de twee grootste problemen’

Gepubliceerd: woensdag 13 november 2019 om 13:27wo 13-11-2019 om 13:27

Laatste update: woensdag 13 november 2019 om 13:32wo 13-11-2019 om 13:32

Felice Mazzu en KRC Genk zijn uit elkaar gegaan. De resultaten van de landskampioen waren te slecht en Stef Wijnants vindt dat de oefenmeester gedoemd was om te falen bij de Limburgers.

Mazzu had volgens Wijnants twee grote problemen. "Ten eerste de bescheidenheid van Mazzu. Dat is natuurlijk een mooie eigenschap als mens. Maar als trainer moet je daar soms overstappen. Hij is een beetje als Alice in Wonderland in Genk terechtgekomen, alsof het een sprookje was. Hij, de mijnwerkerszoon uit Charleroi, die plots de landskampioen mocht gaan trainen. Daar heeft hij te lang mee opgescheept gezeten, vind ik”, vertelt Wijnants aan Sporza.

Ook verliep de communicatie stroef. "Hij sprak geen Nederlands - dat is natuurlijk allemaal geen probleem als je goeie resultaten haalt - en heel gebrekkig Engels. Als je zo'n grote internationale spelersgroep hebt als bij Genk, moet je je spelers zowel in groep als individueel kunnen raken. Als je dat niet op een heel gedegen manier kan uitleggen tijdens trainingen, tijdens besprekingen, dan heb je een groot probleem. Dit alles samen heeft ervoor gezorgd dat de mayonaise niet gepakt heeft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goed nieuws voor het Belgisch voetbal! Minister van Sport Ben Weyts laat voetbal dan toch toe op Antwerps grondgebied! #AntwerpFC #Antwerp #KVMechelen #Mechelen #Beerschot #Antwerpen #JPL

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Heeft Wijnants hier gelijk?

(237 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws