Degryse: “Vanaken had misschien meer op zijn strepen moeten staan”

Degryse: “Vanaken had misschien meer op zijn strepen moeten staan”

Gepubliceerd: donderdag 7 november 2019 om 08:45do 07-11-2019 om 08:45

Laatste update: donderdag 7 november 2019 om 08:48do 07-11-2019 om 08:48

De strafschopfase van Club Brugge op PSG is voer voor debat. Ook Marc Degryse geeft tegenover Het Laatste Nieuws zijn mening over het debacle Diagne-Vanaken.

“Je hebt als penaltynemer niks te winnen, maar alles te verliezen”, begint Degryse. “Dat dat soort mannen dat eens in hun hoofd steken. Verantwoordelijkheid moet je verdienen, je kunt die niet zomaar claimen. Kinderlijk, zeg. Het was een pijnlijk moment, toen Diagne per se de strafschop wilde nemen. Vanaken was de aangewezen man. Terecht, hij mist slechts zelden.”

Volgens Degryse had Vanaken misschien meer van zich moeten laten horen. “Dan is het te gek voor woorden dat Diagne denkt dat hij de bal mag opeisen. Vanaken had misschien meer op zijn strepen moeten staan. Aan de andere kant: als je begint te vechten voor de bal, dan wordt het nog gênanter. Diagne, die een bedenkelijke reputatie heeft, zou wellicht ook niet toegeven.”

Club Brugge zal nu een oplossing moeten zoeken. “Hoe Club dat nu moet oplossen, dat weet ik niet. Je kunt hem wel straffen door anderen die wel voor het team spelen voorrang te geven, maar... Ik weet zelfs niet of Diagne het dan wel zou begrijpen. Hij is nu eenmaal een type dat het nooit zal begrijpen. In die optiek past hij niet bij Club Brugge.”

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De foto van de wedstrijd: Een teleurgestelde Vanaken ziet Diagne een strafschop missen, nadat die hem de bal afnam. Moet Club Brugge de Senegalees straffen? #ClubBrugge #PSGCLU #PARCLU #Diagne #Vanaken

Een bericht gedeeld door Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Had Vanaken meer op zijn strepen moeten staan?

(620 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws