Djurgardens IF pakt de titel in Zweden, Kujovic (ex-Gent) met beslissende assist

02-11-2019 15:15
1

In Zweden is sinds zaterdag de kampioen bekend. Djurgardens IF veroverde na een 2-2 gelijkspel tegen Norrköping de titel in de Allsvenskan. Voormalig KAA Gent-speler Emir Kujovic hielp mee aan het binnenhalen van het kampioenschap.

Op de slotspeeldag van de Zweedse competitie had Djurgardens genoeg aan een gelijkspel. Norrköping – de vijfde in de stand – wilde evenwel lang niet meewerken aan een titelfeest. Het kwam voor de rust op een dubbele voorsprong. Pas na de pauze konden de bezoekers het tij keren.

Gouden invalbeurt van Kujovic
Vroeg in de tweede helft maakte Jesper Karlstrom de aansluitingstreffer. Nadien kwam Emir Kujovic tussen de lijnen. De voormalige speler van KAA Gent was na een kwartier al mee de held van zijn ploeg. Kujovic gaf voor en Mohamed Buya Turay bracht Djurgardens in de zevende hemel.

Na de gelijkmaker veranderde de score niet meer. Bij de thuisploeg kreeg Gudmundur Thorarinsson nog rood. Door het gelijkspel eindigt Djurgardens het seizoen met 66 punten. Dat is er één meer dan de nummer twee, Mälmo, en de nummer drie, Hammarby. Bij Djurgardens staat ook Erik Berg op de loonlijst, maar die voormalige Buffalo is momenteel geblesseerd.