'Antwerp, Kortrijk en KVO moeten sterkhouder van Club Brugge niet vrezen'

'Antwerp, Kortrijk en KVO moeten sterkhouder van Club Brugge niet vrezen'

31-10-2019 20:15
2

Club Brugge deed het woensdag in de uitwedstrijd tegen Zulte Waregem zonder Clinton Mata. De verdediger raakte in de partij tegen Standard geblesseerd aan de hamstrings.

Even leek hij nog fit te raken voor de wedstrijd tegen Essevee, maar na verdere controle is zijn blessure toch ernstiger dan verwacht. Zo meldt Het Laatste Nieuws dat Mata zeker enkele weken buiten strijd zal zijn voor Club Brugge.

De wedstrijd tegen Zulte Waregem moest hij al aan zich voorbij laten gaan, maar ook de duels tegen KV Kortrijk, PSG, Antwerp en KV Oostende komen mogelijk te vroeg. Club Brugge mikt op een terugkeer eind november, wanneer Club Brugge het opneemt tegen Galatasaray.

Een flinke klap voor Club Brugge, dat zo een sterkhouder ziet uitvallen. De verdediger speelde dit seizoen al achttien partijen voor de Bruggelingen. Bij Club Brugge werd Mata woensdag vervangen door Odilon Kossounou, de achttienjarige jongeling die meteen wist te overtuigen.

Niet alleen Mata, maar ook Percy Tau was woensdag afwezig bij Club Brugge. De Zui-Afrikaan bleek oververmoeid te zijn. Hij zou de volgende wedstrijd wel weer van de partij zijn voor Blauw-Zwart.