Vercauteren had bij RSCA geen plaats voor Vadis: Moeilijk om over te praten

Vercauteren had bij RSCA geen plaats voor Vadis: "Moeilijk om over te praten"

31-10-2019 08:01 Laatste update: 09:29
10

Vadis Odjidja maakt sinds vorig seizoen het mooie weer bij KAA Gent. Donderdagavond neemt de middenvelder het op tegen zijn ex-club RSC Anderlecht, waar hij onder Frank Vercauteren destijds geen speelkansen kreeg.

"Het is moeilijk om nu nog over andere clubs te praten", opent Vadis in Het Laatste Nieuws. "Maar in die tijd zat er veel talent bij Anderlecht. Jongeren die beter gewapend waren om te spelen dan veel huidige jonge spelers. Maar goed, kansen geven aan de jeugd was toen duidelijk niet het doel van ­Anderlecht."

Geen speelkansen
Zelfs toen Anderlecht in het seizoen 2006-2007 twee speeldagen voor het einde kampioen was, weigerde Vercauteren om zijn team om te gooien. "Daar heeft Vercauteren me gebroken", zei wijlen Cheick Tioté erover. "Dat is maar één van de voorbeelden", aldus Vadis. "Zelfs als er veel middenvelders geblesseerd waren, bedacht Vercauteren een constructie zodat we niet hoefden mee te doen. Hij was de baas, hè."

Toenmalig voorzitter Roger Van den Stock en co grepen niet in, gezien de goede resultaten. "Het bestuur zag toch welke jeugdspelers goed waren? Dan kunnen ze toch tegen de coach zeggen: Geef hem een kans."