Standard boekt overwinning tegen Waasland-Beveren na magere pot voetbal

30-10-2019 22:21 Laatste update: 22:32
2

Standard Luik heeft woensdagavond de drie punten gepakt tegen Waasland-Beveren. De troepen van Michel Preud'homme wonnen met 0-2 na een magere pot voetbal.

De wedstrijd kon nochtans moeilijk beter beginnen voor de thuisploeg. Na amper vier minuten opende Carcela al de score met een heerlijke krul in de verste hoek. De vinnige middenvelder was alomtegenwoordig bij de Rouches, maar het lukte niet om de score uit te diepen. Waasland-Beveren van zijn kant was in de verste verte niet gevaarlijk en moest uit een ander vaatje tappen na de rust.

Dat leek niet meteen te gebeuren, want Standard was ook na de pauze heer en meester. Alleen scoren was een probleem voor de thuisploeg. Bastien zag zijn pegel op de paal uiteenspatten, terwijl Lestienne niet voorbij Jackers geraakte. Waasland-Beveren was opnieuw nergens en speelde werkelijk niets klaar op Sclessin, maar door het gebrek aan efficiëntie bij Standard bleef er spanning in de wedstrijd.

Een kwartier voor tijd brak Waasland-Beveren dan toch eens uit. Milosevic legde goed breed op de vrijstaande Kobayashi, maar die mist zijn controle waardoor Bodart alsnog kon ingrijpen. In de slotminuut maakte Standard dan toch dat tweede doelpunt. Invaller Oulare plaatste de bal heerlijk naast de paal en legde de 0-2 eindstand vast.

Standard blijft dankzij deze overwinning in het spoor van Club Brugge in het klassement. De Rouches staan momenteel tweede met 24 punten uit twaalf matchen. Club heeft drie punten meer, maar ook één wedstrijd minder. Waasland-Beveren blijft in de kelder van de Jupiler Pro League en ziet Cercle Brugge dichterbij sluipen.