Geen spektakel in flauwe topper: Club Brugge en Standard spelen gelijk

27-10-2019 16:24 Laatste update: 16:33
20

De topper van zondagnamiddag tussen Club Brugge en Standard heeft weinig spektakel gebracht. Er vielen slechts twee goals te noteren, één aan het begin van elke helft: 1-1.

De bezoekers uit Luik namen snel de bovenhand in het Jan Breydelstadion en klommen al vroeg op voorsprong. Na amper vijf minuten pakte Bastien uit met een knappe actie en schoof de 0-1 onder Mignolet tegen de netten. Club moest even slikken na de vroege tegengoal en liet zich wat overbluffen door een sterk gestart Standard. Pas halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg eens piepen met een flauwe kopbal van Deli. De problemen voor Blauw-Zwart werden nog iets groter toen Clinton Mata plots naar de hamstring greep. De rechstachter kon niet meer verder en werd vervangen door Kossounou.

Ondertussen liep de eerste helft op z'n einde zonder echte dreiging van Club. Het was Standard dat kort voor het rustsignaal de kans kreeg om de score te verdubbelen, maar Oulare miste tot twee keer toe. Tijdens de onderbreking besliste Philippe Clement in te grijpen. Hij gebruikte zijn twee resterende wissels om Éder Balanta en Mbaye Diagne tussen de lijnen te brengen. Percy Tau en Mats Rits waren de kinderen van de rekening. De ingreep van Clement rendeerde echter heel snel. In de tweede minuut van de tweede helft stelde Club al orde op zaken. De pas ingevallen Balanta stuurde Vormer weg en die bood Okereke de gelijkmaker aan.

De thuisploeg leek meteen het gaspedaal in te duwen, maar Standard kon het evenwicht snel herstellen. Diagne testte de vuisten van Bodart, terwijl aan de overkant Mignolet moest ingrijpen op een schot van Mpoku. Club zat wel beter in de wedstrijd dan voor de rust en ging gaandeweg de druk opvoeren. Een pegel van Diatta zoefde maar rakelings over de lat. Even later kon Vanaken wel scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door de VAR wegens voorafgaan buitenspel van Sobol. Ook Standard was nog niet uitgeteld. Avenatti pakte uit met een knap vluchtschot. Mignolet was geklopt, maar het leer ging nipt naast.

Wie op een echt slotoffensief had gerekend, was eraan voor de moeite. Beide ploegen leken zich tevreden te stellen met het gelijkspel. Door deze 1-1 wijzigt er niets aan de top van het klassement in de Jupiler Pro League. Club Brugge blijft aan de leiding met 27 punten uit tien wedstrijden. Standard is eerste achtervolger met 24 punten uit twaalf wedstrijden. KAA Gent, momenteel derde met 20 punten uit tien matchen, kan zondagavond de winnaar worden van deze speeldag mits een overwinning tegen Sint-Truiden.