BeNeLiga: 'G5 is zeker van haar plaats, zeven JPL-clubs vallen al sowieso af'

BeNeLiga: 'G5 is zeker van haar plaats, zeven JPL-clubs vallen al sowieso af'

23-10-2019 17:31 Laatste update: 17:39
31

Bart Verhaeghe kondigde bij Le Monde aan dat er binnen dit en twee jaar een BeNeLiga gelanceerd wordt. Daarin zou plaats zijn voor acht Belgische clubs. Het Laatste Nieuws lijkt alvast te weten wie daar zal bij horen.

Naast tien Nederlandse clubs worden er ook acht Belgische teams in de nieuwe competitie verwacht. Logischerwijs is de G5 al zeker van een plaats binnen de BeNeLiga. Het gaat om Club Brugge, RSC Anderlecht, Standard, KRC Genk en KAA Gent.

Dan blijven er nog vier plaatsen over. De eerste die het rijtje mag aanvullen, is wellicht Royal Antwerp FC. The Great Old behaalde vorig seizoen Europees voetbal en lijkt op dit moment een te duchten outsider voor de Belgische landstitel.

Dan ziet de krant nog drie kandidaten voor slechts twee plaatsen. Zulte Waregem, KV Kortrijk en Sporting Charleroi mogen onderling uitmaken wie er deel zal uitmaken van de nieuwe BeNeLiga. De clubs die met quasi zekerheid afvallen, zijn: KV Mechelen, Moeskroen, STVV, Eupen, Waasland-Beveren, KV Oostende en Cercle Brugge.