VP 11 Van De Week Speeldag 11: Anderlecht verrijst, Club Brugge stoomt door

21 oktober om 22:46
Laatste update: 21 oktober om 22:46

Ook op Speeldag 11 was er heel wat te zien op de Belgische velden. Zo kon Anderlecht voor de tweede keer op rij winnen en pakten ook Standard, KAA Gent en Club Brugge de volle buit.

Doelman is de uitblinker
Nordin Jackers verloor met Waasland-Beveren kansloos tegen KAA Gent, maar dankzij hem werd het wel 'maar' 2-0. Het jeugdproduct van KRC Genk behoedde zijn team voor een veel hogere uitslag. 

Op de rechtsback kiezen we voor Clinton Mata, die in een matig Club Brugge nog altijd makkelijk overeind bleef. Op de linkerkant kiezen we deze week voor Kristof D'Haene, die met KV Kortrijk de derby kon winnen tegen Zulte Waregem. Ons centrale duo bestaat uit Marco Kana (Anderlecht) en Sheldon Bateau (KV Mechelen).

Matchwinnaars op het middenveld
Op Sclessin leek het lange tijd 0-0 te worden tussen Standard en KRC Genk, maar Samuel Bastien besliste de partij na een controversiële fase. We zullen nooit weten of de bal uitging of niet, maar zijn schot mocht wel gezien worden.

Hans Vanaken brak dan weer de ban voor Club Brugge met een knappe goal tegen Moeskroen. Het gaf Club zuurstof in een bijzonder moeilijke partij. Danijel Milicevic bezorgde Eupen eindelijk een driepunter en toont op zijn 33ste dat hij nog meekan in onze competitie.

Dodelijk trio
Voorin kunnen we nog moeilijk om Nacer Chadli heen. De Rode Duivel is betrokken in zowat alle goals bij Anderlecht en scoorde zelf twee keer tegen STVV. Laurent Depoitre werd een paar keer gestuit door Jackers, maar zette zich uiteindelijk toch op het scorebord voor KAA Gent. De Schot Fraser Hornby haalt de ploeg zonder te scoren: hij was een echte wervelmind tegen Zulte Waregem.