Verheyen staat te kijken van Rode Duivels: Lovenswaardig

Verheyen staat te kijken van Rode Duivels: "Lovenswaardig"

11-10-2019 11:00
4

De Rode Duivels hebben geen steek laten vallen tegen San Marino. Het dwergstaatje werd met 9-0 naar huis gestuurd. Gert Verheyen vond het opvallend hoe gemotiveerd het elftal was.

"De sérieux waarmee de Rode Duivels deze wedstrijd hebben afgewerkt, is lovenswaardig", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. "De instelling om na eigen balverlies meteen de bal te willen heroveren, was zichtbaar vanaf minuut één. Maar zelfs bij een 6-0-stand na een uur gingen de Belgen nog vol in die tegenpressing."

"Het plichtsbesef om er voor eigen publiek iets van te willen maken, was er. Dat het uiteindelijk nog even duurde eer de score hoger opliep, kwam zeker niet omdat de Duivels de voet van het gaspedaal haalden. De doelman van San Marino had gewoon het geluk dat hij na de rust wel enkele ballen pakte, zij het eerder per ongeluk."

België kneep de tegenstander helemaal dood. "Had San Marino een punt gekregen elke keer ze over de middellijn kwamen, dan hadden ze nog verloren. Als ploeg stonden de Belgen er. Het helpt dat de Duivels dit keer nagenoeg op hun sterkst voor de dag kwamen. Aan de wisselwerking tussen Chadli en Hazard zag je dat Chadli daar al vaker speelde. Martinez is er de man niet naar om te gaan experimenteren en die match in San Marino heeft hem niet gemotiveerd om dat nog te doen."