'Vercauteren zorgt meteen voor grote verandering in basiself Anderlecht'

'Vercauteren zorgt meteen voor grote verandering in basiself Anderlecht'

Gepubliceerd: woensdag 9 oktober 2019 om 23:14wo 09-10-2019 om 23:14

Frank Vercauteren begon eerder deze week officieel aan zijn nieuwe job bij RSC Anderlecht. De nieuwe hoofdcoach stond voor het eerst langs het trainingsveld. Binnenkort mag hij ook de ploeg samenstellen. Daarin zal er al één grote verandering gebeuren.

Zo voorspelt men bij Het Nieuwsblad dat één basispion van de laatste weken nu al zijn plek verloren heeft. Zo zou Killian Sardella uit de basiself worden gezet. Al wil Vercauteren dat niet bevestigen. "Ik zal de volgende weken veel observeren en conclusies trekken. We streven sowieso naar een opstelling die past bij onze kwaliteiten", zegt hij.

Vercauteren wil de jeugd alvast nog niet helemaal opgeven. "De bedoeling blijft dat dit Anderlecht veel jeugd lanceert. Op talent staat geen leeftijd. Wie klasse heeft, komt er altijd. Maar wat mij betreft, is ook maturiteit belangrijk. Jonkies moet je brengen als ze daar rijp voor zijn", klinkt het.

Sardella kreeg dit seizoen zijn kans, maar viel de voorbije weken meermaals door de mand. De fans waren de foutjes van de jongeling inmiddels al beu en vroegen om zijn verwijdering uit de basis.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws