Anthuenis geeft Mazzu tips: ‘KRC Genk heeft topduo met Samatta – Onuachu’

Anthuenis geeft Mazzu tips: ‘KRC Genk heeft topduo met Samatta – Onuachu’

Gepubliceerd: dinsdag 8 oktober 2019 om 07:28di 08-10-2019 om 07:28

Laatste update: dinsdag 8 oktober 2019 om 07:58di 08-10-2019 om 07:58

Paul Onuachi viel tegen Moeskroen in en scoorde twee keer in de 2-1 overwinning. Volgens oud-trainer van KRC Genk Aimé Anthuenis moet Felice Mazzu de targetspits naast Aly Samatta zetten.

Onuachu heeft nu vijf doelpunten in evenveel wedstrijden in competitie én beker. “Duidelijk een spits met wie je als tegenstrever je handen vol hebt”, zegt Anthuenis aan Het Nieuwsblad. “Ik verwacht dat Mazzu hem steeds vaker zal gebruiken. Ook al omdat ik Samatta nog gevaarlijker vind met een sterke spits naast hem.”

“Samatta beweegt veel en slim, niet veel ploegen zullen man op man durven spelen tegen zo’n koppel”, gaat Anthuenis verder. “Zo dwing je de tegenstrever achteruit en neem je de druk weg op je eigen defensie. Het wordt zaak om het duo Samatta-Onuachu op mekaar af te stemmen. Het lijkt goed te klikken tussen hen, dat helpt altijd.”

Anthuenis kijkt naar zijn eigen ervaringen in het verleden. “Dat ­ondervond ik met Koller-Radzinski, die ook naast het veld goed met mekaar opschoten. Met Oulare en Strupar hadden we een maand of twee werk, ook al door de lastige communicatie. Maar één keer de trein vertrokken was… Wanneer een tweede systeem er is ingeslepen kan je variëren, zelfs in één en dezelfde wedstrijd. En dat zou dit Genk dubbel zo gevaarlijk maken.”

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Heeft Anthuenis hier gelijk?

(423 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws